Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Subašić: Kamenovanje našeg automobila je poruka muslimanima u Srebrenici

munira subasic

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice”, nakon što je danas ispred centra gdje se nalaze prostorije Udruženja, nedaleko od Potočara, bačen kamen na automobil koji koriste Majke Srebrenice, za AA je kazala da je žalosno da se ovakvi incidenti dešavaju iako je prošlo više od 20 godina od genocida u Srebrenici.

“Vršili smo neke pripreme, jer imamo najavu dolaska velikog broja nevladinih organizacija koje će kod nas boraviti od 9. do 15. jula. Izlazeći iz centra, naš vozač je stajao kod auta, naišao je taksista, otvorio prozor, bacio kamen i pogodio vrata automobila, nakon čega je pobjegao”, rekla je Subašić.

Istakla je kako će se u narednom periodu sudskim putem pokušati boriti protiv ovakvih napada na “Majke Srebrenice”.

“Ići ćemo sudskim putem protiv ovoga. Žalosno je da se ovo dešava. Ovo je kukavički napada na nas majke. Ako je imao hrabrosti, što nije izašao iz auta. Nije nam žao auta, to se može nadoknaditi, ali napad na nas majke ne može lako zacijeliti. Ovo je poruka svim majkama Srebrenice i svim muslimanima ovdje u Srebrenici”, kazala je Subašić.

Na kraju je naglasila kako očekuje da će probosanske i bošnjačke političke partije kao i vlasti entiteta Republike Srpske (RS) osuditi ovaj incident.

Iz Policijske stanice Srebrenica su naveli da je u toku istraga u vezi s ovim incidentom.

U današnji dan, naredne sedmice, će u Memorijanom centru u Potočarima biti ukopano 70 žrtava genocida.