Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva da Radončića vrati u pritvor

Radončić izašao iz pritvora

Krivično vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo je žalbu državnog Tužilaštva, koje je predložilo da predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću ponovo bude određena mjera pritvora, potvrdio je za BHRT njegov advokat Asim Crnalić.

Prema Crnalićevim riječima, također je odbijena žalba odbrane na određivanje mjera zabrane lideru SBB-a, koja je podnesena prije nekoliko dana, a koja se odnosi na napuštanje adrese prebivališta.

Pravo žalbe na ovu odluku Suda Bosne i Hercegovine više nije dozvoljeno.

Podsjećamo, Radončiću je 17. februara pritvor zamijenjen mjerama zabrane:
zabrana napuštanja adrese boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da kontrolišu poštivanje ove mjere dva do tri puta dnevno, te uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH).

Određena je i zabrana sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti ispod 100 metara, te zabrana međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa saoptuženim u ovom krivičnom predmetu, te zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.