Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje u Beogradu za zločine u Kravici odgođeno za utorak

Bosnia Serbia Srebrenica Massacre

Početak suđenja osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u Kravici, kod Srebrenice, odgođen je za sutra jer je njihova odbrana zatražila da se otkrije identitet zaštićenih svjedoka.

Nakon što je sud odbio ovaj zahtjev odbrana je zatražila izuzeće sudskog vijeća, zbog čega je odlučeno da početak suđenja bude odgođen za sutra, do kada bi predsjednik Višeg suda trebalo za odluči o zahtjevu za izuzeće.

Branioci optuženih tvrde da je neupoznavanjem odbrane sa identitetima zaštićenih svjedoka povrijeđeno pravo na odbranu, jer je sud bio dužan da to učini 15 dana prije početka suđenja, javili su beogradski mediji.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije tereti okrivljene da su saučesnici u ratnom zločinu protiv civila, a optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinić, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović, Dragomir Parović i Vidosav Vasić.

Oni su optuženi da su u hangaru “Kravice” 14. jula 1995. godine ubili više stotina muslimana, od kojih je do sada identifikovano više od 1.300 čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.