Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suđenje Jusufraniću i drugima odgođeno zbog bolesti prvooptuženog

jusufranic111

Suđenje Ibrahimu Jusufraniću, bivšem generalnom direktoru Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) „Gradski saobraćaj“ (GRAS) i Branislavu Petroviću, nekadašenjem šefu turističke poslovnice tog preduzeća, odgođeno je danas u Kantonalnom Sudu Sarajevo (KSS) usljed nedolaska prvooptuženog.

Novo ročište u tom predmetu zakazano je 24. maj.

Kako je Sud obavijestio branitelj prvooptuženog, advokat Senad Kreho, njegov branjenik Ibrahim Jusufranić je polovinom aprila hospitaliziran na Kardiološkoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, u vezi s čime je priložio i određenu medicinsku dokumentaciju.

Inače, suđenje u tom predmetu je u završnoj fazi. Dokazni postupak je okončan, kao i završne riječi optužbe.

Akteri slučaja – Jusufranić i Petrović se terete za zloupotrebu položaja i ovlasti, a Petrović i za krivotvorenje službene isprave.

Naime, optužnica Jusufranića i Petrovića, tereti da su od 2001. do polovine 2006. godine kao odgovorne osobe iskoristili svoje službene položaje i ovlaštenja, te da nisu obavili svoje dužnosti, čime je nanesena šteta GRAS-u i budžetu Kantona Sarajevo.

Prema tužbenim navodima, Jusufranić je preduzeću i budžetu Kantona nanio štetu od oko 880.000 KM, a obojica se terete da su drugome pribavili korist od oko 100.000 KM.