BiH

Masovna tuča u "Miralu"

Sukobilo se oko stotinu migranata u Velikoj Kladuši, napali i policajce

05/06/2019

Prema riječima Šiljdedića odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta

Tri policajca i veći broj migranata povrijeđeni su u neredima koji su izbili u privremenom migrantskom centru “Miral” u Velikoj Kladuši, a oštećeno je i jedno policijsko vozilo.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je da je u ovom sinoćnjem napadu migranata na policiju uhapšeno oko 20 lica, te da je za najmanje njih šest dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH, a sve u saradnji sa Službom za strance u BiH.

On je pojasnio da su u ovom migrantskom centru prvo izbili neredi između najmanje 100 migranata, o čemu su policiju u Velikoj Kladuši obavijestili lica koja rade na obezbjeđenju objekta.

Prema riječima Šiljdedića odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta, prenosi televizija N1.

“U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije, te su na nekin način policiju onemogućili u njihovom radu”, istakao je on.

Nakon toga je, prema riječima Šiljdedića, na mjesto događaja upućeno pojačanje iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4.30 časova uspostavljen red i mir unutar samog objekta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.