Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor MC Srebrenica

Suljagić odgovorio na optužbe da ga je “kupio” Svjetski jevrejski kongres

emir suljagić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Emir Suljagić

– Ako želite praviti političku stranku ili Vladu u sjeni od MCS, izvolite se prijaviti na konkurs. Dotad me barem poštedite ovakvih, četničkih, uvreda – poručio je Suljagić

Nakon optužbi Udruženja “Palestinska zajednica u BiH” koja je, između ostalih, Direktoru memorijalnog centra Srebrenica Emiru Suljagiću spočitala nedostatak reakcije na izraelske ratne zločine u Gazi, oglasio se i sam Suljagić.

– Na stranu, za trenutak, eksplicitni antisemitizam sadržan u ovoj izjavi – naime, da nas je Svjetski jevrejski kongres ‘kupio’ i da smo samim tim ‘prodali’ kosti naših očeva – dok sam u Memorijalnom centru Srebrenica našu politiku vodićemo mi i niko drugi, vođeni našim vrijednostima i interesima”, poručio je danas direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, a zatim dodao i sljedeće:

– Amandman: u aprilu iduće godine mi ističe mandat i biće raspisan konkurs za direktora Memorijalnog centra Srebrenica. Ako želite praviti političku stranku ili Vladu u sjeni od MCS, izvolite se prijaviti na konkurs. Dotad me barem poštedite ovakvih, četničkih, uvreda – poručio je Suljagić.

Poslije je još dodao:

“I da vam dam mali uvid u prirodu posla: trenutak kad napustite kancelariju, boravite na neprijateljskoj teritoriji. Svako preko 50 godina koga sretnete u gradu u kojem živite je potencijalni ratni zločinac, a lokalna vlast redovno poziva na vaš linč. Bujrum. A sad botujte drugdje”, poručio je Suljagić, zaključivši kako “između Hamasa i četnika nema razlike”.

Udruženje Palestinska zajednica u BiH prozvala je Suljagića i nekoliko drugih Srebreničana poput Ćamila Durakovića, Munire Subašić i Hamdije Fejzića zbog neoglašavanja dok traje masovno stradanje palestinskog naroda.

“Ne možemo da se pomirimo sa činjenicom”

– Palestinska zajednica u BiH je iznenađena da je, od početka izraelske agresije pa do danas, izostala podrška narodu Palestine od strane onih od kojih smo je najviše očekivali i koji su preživjeli golgotu sa kojom se danas suočava naš narod, od naše braće iz Srebrenice.

Ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković, direktor MC Potočari Emir Suljagić, predsjednica Udruženja majki Srebrenice Munira Subašić i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić mogu nijemo posmatrati snimke iz Palestine”, saopćeno je iz Palestinske zajednice u BiH.

Da li je uticaj povezanosti MC Potočari sa Svjetskim jevrejskim kongresom toliko jak da Srebreničani zatvore oči nad slikama koje iz Palestine gledamo svaki dan? – saopćeno je iz Palestinske zajednice u BiH.