Suluda teorija: Protivnica vakcinacije iz BiH proganja majku umrle bebe

BiH

vakcinacija11

Da antivakcinaši ne prezaju ni od čega ne bi li dokazali svoje sulude teorije pokazuju i napadi koje trpi Dragana Petrović, majka Nađe (2) koja je preminula od malih boginja. Nju po društvenim mrežama progoni jedna od protivnica MMR vakcine Jagoda Savić, kriveći je za smrt djeteta.

Kako je javnost saznala za dvogodišnju Nađu Petrović iz Kragujevca, koja se lavovski borila da preživi male boginje, tog trenutka i antivakcinaši počinju beskrupulozno da opsjedaju njenu porodicu, samo da bi dokazali neke njihove sulude teorije. Ono što je još strašnije, ta maltretiranja ne prestaju ni danas kada male Nađe više nema, prenosi Srpskainfo.

U tome prednjači izvjesna Jagoda Savić iz Bosne i Hercegovine, koja se predstavlja kao neko ko vodi Udruženje roditelja teško bolesne djece u BiH.

Ova žena nema obzira prema Nađinim roditeljima i tragediji koja ih je zadesila, pa im prijeti podnošenjem nekakvih krivičnih prijava, traži da se ispita “prava istina” o smrti djeteta, optužuje Nađinu majku da je ona kriva za njenu smrt, zato što je odbila njenu pomoć, odnosno italijanskih doktora koje joj je ona preporučila.

Uznemiravajuće prepiske, koje skoro pa svakodnevno dobija od Jagode Savić, Nađina mama Dragana podjelila je i javno na društvenim mrežama, a za “Blic” kaže kako je zbog svega toga dodatno uznemirena.

– Više i ne znam šta hoće ta žena od mene. Ne poštuje ni našu bol za izgubljenim djetetom. Još nije prošlo ni 40 dana od kako je Nađa umrla, a ona nas ne ostavlja na miru. A sve to radi samo da bi dokazala neku svoju sumanutu ideju, da se Nađa zarazila nekim posebnim sojem malih boginja, vakcinalnim. To tvrde svi antivakcinaši – kaže za “Blic” Dragana Petrović, majka male Nađe koja je preminula zbog malih boginja koje nije ni smjela da dobije.

Ona objašnjava da je sve počelo onog trenutka kada je javno okrivila i okarakterisala kao odgovorne upravo protivnike vakcinacije, prvo za bolest ćerke, a kasnije i za njenu smrt.

Kada joj se prvi put javila, Jagoda je bila fina, predusretljiva i nudila pomoć. I to baš u trenutku kada je Dragana bila najranjivija, kada je sa njom moglo lako da se manipuliše. Bila je u takvom stanju da bi sve učinila samo da je mogla da spase život djetetu.

Upravo tada antivakcinaši predvođeni Jagodom ustremili su se na nju. Prema prepiskama, u koje je “Blic” imao uvid, prvo joj je Jagoda nudila pomoć, ali je za uzvrat tražila djetetovu krv.

Kada je na fin način odbijena, prešla je na drugi nivo maltretiranja. Kasnije je tražila da joj se pošalju Nađina medicinska dokumenta kako bi ih pokazala izvjesnim lekarima u Italiji. Čak je obećala i novčanu pomoć nekog dobrotvora, da ne bi Nađini roditelji morali i o tome da brinu.

Uporedo sa dodvoravanjem i izvlačenjem informacija od Dragane, Jagoda je na društvenim mrežama vodila svojevrstan rat sa ljudima koji se zalažu za vakcinaciju.

Pošto nije uspjela u svojoj namjeri da dokaže neku svoju sumanutu ideju kako je Nađa dobila male boginje, bez imalo humanosti i ljudskosti poslala je poruku Dragani kako je Nađin slučaj predala pravosudnim organima, jer u njemu ima elemenata krivičnog djela. Jer je odbila njenu pomoć, Dragani je zaprijetila krivičnom prijavom.

Zašto se ustrijemila na ženu čije je djete umrlo zbog bolesti koja je trebalo da bude iskorijenjena, Blic nije dobio odgovor. Jagoda Savić jednostavno je ignorisala pitanja koja su joj upućena.