reakcija

Šumar odgovorio Košarcu: Problem Trgovske gore nije paljenje tompusa po sarajevskim birtijama

mladen sumar (1)

Jedino šta ste uradili kao vlast u posljednjih 14 mjeseci, kaže Šumar, jeste da ste formirali Ekspertski i pravni tim kome ste zavezali ruke

Za Stašu Košarca i njegovog stranačkog šefa Milorada Dodika Pelješac je bio srpski nacionalni interes, dok Trgovska gora nije – istakao je Mladen Šumar, član Izvršnog odbora Srpske demokratske stranke reagujući na izjave Staše Košarca.

„Gospodine Košarac, problem Trgovske gore nije paljenje tompusa po sarajevskim birtijama, već jedna ozbiljna tema od koje zavisi zdravlje i život stanovnika na sjeverozapadu Republike Srpske i BiH, kojoj nisi dorastao“ – poručio je Šumar.

On tvrdi da je Staša Košarac jučer ipak priznao da, iako je prošlo 14 mjeseci od imenovanja ekspertskog i pravnog tima, još nisu osigurana sredstva za njihov rad i da nadležne institucije nisu ništa konkretno uradile po pitanju odlaganja radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

VEZANI TEKST Košarac o slučaju Trgovska gora: Insistiramo da Hrvatska odustane od gradnje

„Podsjećanja radi, Košarac je bio u junu mjesecu 2020. godine u Novom Gradu i građani od te njegove posjete samo se sjećaju da je tom prilikom na račun općine pojeo i popio 750 KM. Sve što je tada obećao, ostalo je mrtvo slovo na papiru, ali je za svoj nerad, lažna obećanja i bahaćenje dobio Zlatnu plaketu općine Novi Grad“ – poručio je član Izvršnog odbora SDS-a.

Jedino šta ste uradili kao vlast u posljednjih 14 mjeseci, kaže Šumar, jeste da ste formirali Ekspertski i pravni tim kome ste zavezali ruke, jer niste obezbijedili neophodna sredstva za njihov rad i imenovali hrvatskog državljanina za šefa pravnog tima čime ste svjesno učestvovali u sabotaži rada ovog tijela.

„Opstrukcija rada još uvijek je na snazi i dok god Predsjedništvo BiH ne preuzme ingerencije od Vijeća ministara i pokrene konkretne pravne radnje BiH protiv Republike Hrvatske, Milorad Dodik i njegovi domobrani će biti najodgovorniji za posljedice po zdravlje, život i opstanak 250.000 stanovnika na sjeverozapadu BiH“ – zaključio je Šumar, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.