Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osnovni sud u Banjoj Luci

Suočili se Mektić i Stevandić: “Šta se to dešava u RTRS-u i ATV-u, pet dana me ne krpe”

stevandic mektic

Stevandić je, podsjetit ćemo, državnog ministra, tužio zbog klevete. Mektić je nakon završenog ročišta, prenosi ATV, izbjegao novinarske ekipe, iako se na Twitteru požalio da mu nedostaje publiciteta

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci, na trećem ročištu po prvi put susreli su se Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i Dragan Mektić ministar sigurnosti BiH, inače kadar SDS-a.

Stevandić je, podsjetit ćemo, državnog ministra, tužio zbog klevete. Mektić je nakon završenog ročišta, prenosi ATV, izbjegao novinarske ekipe, iako se na Twitteru požalio da mu nedostaje publiciteta.

– Šta se to dešava u RTRS-u i ATV-u, evo već četiri, pet dana me ne krpe? Navikao pa mi sad neobično. Dajte bilo šta – napisao je Mektić na Twitteru.

Istovremeno, Stevandić se požalio na ministrov stil, koji je, kako je kazao na suđenje došao neugledno obučen i to sa novim advokatom iz Federacije, koji čak, ističe Stevandić, nije mogao punim imenom izgovoriti Republika Srpska.

– Kao i sve što radi, neozbiljno neodgovorno, veoma ružno, u patikama bez ikakvog poštovanja i argumenata potvrdio sve ono što smo mi, da kažem, tvrdili u našoj tužbi. I nadam se da će sud raditi po zakonu. Kako nalažu zakoni i po božijem i po moralnom.. i da mi više nećemo morati da trpimo posljedice targetiranja i brinuti za sigurnost svoje porodice jer nas je Mektić oklevetao i nazivao raznim pogrdnim imenima – izjavio je Stevandić.

Inače, Nenad Stevandić tužio je Dragana Mektića zbog, kako je kazao, neistinitih tvrdnji o njegovoj umiješanosti u ubistvo inspektora Miodraga Šušnice 1992. godine. Zbog tih tvrdnji, kaže Stevandić, njegova porodica bila je izložena prijetnjama na društvenim mrežama.