bez komentara

Supruga Fuada Čibukčića dobila posao u BH Telecomu

bh-telecom-2 (1)

Supruga Vanda je uposlena na mjesto stručnog saradnika u Odjeljenju za pravne poslove i zastupanje BH Telecoma

Supruga bivšeg predsjednika Nadzornog odbora BH Telecoma Fuada Čibukčića, Vanda Čibukčić, od 2. septembra uposlena je u BH Telecomu, piše NAP.

Ovu informaciju Čibukčić, koji je aktuelni direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH, nije želio ni potvrditi niti demantirati.

Čibukčić je kadar SBB-a, a supruga Vanda je uposlena na mjesto stručnog saradnika u Odjeljenju za pravne poslove i zastupanje BH Telecoma. Ni iz BH Telecoma nisu odgovorili na upit Patrije po kojem Konkursu je Vanda Čibukčić primljena u BH Telecom, da li je na konkursu bilo još prijavljenih, te da li se može govoriti o nepotizmu u konkretnom slučaju.

Bračni par Čibukčić

Čibukčić je u septembru 2017. godine podnio ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora BH Telecoma.

Čibukčić je u medije dospio nakon što je objavljeno da je tokom 2016. godine dobijao 400 maraka mjesečno za “posjedovanje zvanja doktora nauka”. Fond je u 2016. kupovao mobitele od 1.300 maraka, povećao plaće direktoru i članovima Upravnog odbora i značajno povećao predviđeni broj radnih mjesta.

Izmjenama Pravilnika o plaćama i naknadama, Upravni odbor Fonda je na prijedlog Čibukčića direktoru povećao plaću i uveo “dodatak po osnovu akademskog zvanja doktora nauka”.

Ovaj dodatak zbraja se svakog mjeseca sa plaćom direktora koja iznosi gotovo 4.200 KM.

Ove radnje utvrdio je i Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH.