Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Agencija za državnu službu BiH

Supruga Zlatka Lagumdžije postala državna službenica

PTI3_24_2013_000148A

Sada se i zvanično zna da je ona počela raditi 15. marta

Agencija za državnu službu BiH objavila je u posljednjem broju „Službenog lista“ BiH spisak državnih službenika imenovanih po javnim oglasima u februaru ove godine.

Na spisku je i Amina Lagumdžija, za koju se navodi da se, počev od 15. marta, postavlja na radno mjesto višeg stručnog saradnika za politički kriterij i koordinaciju procesa stabilizacije i pridruživanja u Sektoru za strategiju i politike integracija Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

Samo dan prije nego što je supruga Zlatka Lagumdžije, bivšeg predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i bivšeg ministra vanjskih poslova BiH, i zvanično dobila rješenje o zaposlenju, „Avaz“ je, prema potvrdi te informacije iz DEI-ja, objavio vijest o zaposlenju Amine Lagumdžije.

Sada se i zvanično zna da je ona počela raditi 15. marta. Ranije su na naš upit iz DEI-ja odgovorili da je Amina Lagumdžija zaposlena shodno javnom oglasu koji je DEI raspisala po odbrenju Vijeća ministara za dodatno zapošljavanje u Direkciji za evropske integracije iz jula 2018. godine.

Inače, Lagumdžijina supruga prošla je kao najbolja kandidatkinja na konkursu, a sudeći prema uvjetima konkrusa, Amina Lagumdžija je uspjela dokazati da je radila dvije godine u struci, da poznaje najmanje dva strana jezika, a s obzirom na to da je između brojnih kandidata upravo ona odabrana za ovaj posao, očigledno je zadovoljila i druge brojne kriterije tražene u konkursu.

Nije poznato gdje je Amina Lagumdžija stjecala iskustvo kojim bi trebala doprinijeti uspješnijem evropskom putu BiH, jer je do sada ona predstavljana kao vlasnica marketinške firme koja je proteklih godina dobivala vrijedne ugovore, mahom iz institucijama koje se finansiraju iz budžeta.