ministarstvo sigurnosti

Susret Cikotića i Reillyja: Podrška jačanju institucija BiH i ispunjavanju uslova na euroatlanskom putu

l_1e0bc653549a2e14bf0f5f4ddc0f3d9c

Ambasador Reilly je istaknuo da se dugogodišnje prijateljstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine ogleda kroz stalnu podršku suverenitetu, stabilnosti i sigurnosti BiH

Novoimenovani ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Julian Reilly boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH gdje se susreo s ministrom Selmom Cikotićem.

Ministar Cikotić je upoznao ambasadora s ključnim sigurnosnim izazovima i prioritetima u radu Ministarstva i sigurnosnih službi. Posebno je naglasio dosadašnju dobru saradnju između dvije države u oblasti sigurnosti te izrazio spremnost za nastavak jačanja tih odnosa.

S obzirom na trenutne sigurnosne prijetnje u svijetu, istaknuo je potrebu za dodatnim unaprijeđenjem saradnje.

Ambasador Reilly je istaknuo da se dugogodišnje prijateljstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine ogleda kroz stalnu podršku suverenitetu, stabilnosti i sigurnosti BiH.

Također, najavio je podršku daljem jačanju institucija BiH i ispunjavanju uslova na euroatlanskom putu naše zemlje – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.