Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Susret Zvizdića i Erdogana: Odnosi između Turske i BiH su dobri i prijateljski

20/05/2015

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr.Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom i iskazao zadovoljstvo zbog njegove posjete BiH.

Rekao je da su odnosi između Turske i BiH dobri i prijateljski i upoznao ga sa prioritetnim programskim mjerama i ciljevima Vijeća ministara. Istaknuo je da su u ovom periodu otvoreni pozitivni procesi na putu ka Evropskoj uniji i rekao da su ključni prioriteti rada Vijeća ministara evropski put, ekonomske reforme, vladavina prava i efikasna borba protiv korupcije, kriminala i terorizma.

Predsjednik Erdogan je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću imenovanje i poželio uspjeh u radu. On je rekao da je u njegovoj delegaciji veliki broj ministara i istaknutih privrednika koji su spremni da sarađuju, ostvaruju kontakte i investiraju u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog skorog stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji će otvoriti novo poglavlje za BiH i unaprijediti poslovno okruženje za strane investitore. Naglasio je da Vijeće ministara već vrlo aktivno radi na tome.

Sastanku sa turskim predsjednikom su prisustvovali ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.