Sutra nastavak ranije započete sjednice Doma naroda FBiH

BiH

dom_naroda

Predsjedavajuća Lidija Bradara sazvala je za sutra u Sarajevu nastavak ranije započete 16. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kao i novu, 17. redovnu sjednicu.

Brojni akti su preostali u dnevnom redu 16. zasjedanja, među njima Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Prijedlog zakona o energijskoj efikasnosti, Nacrt zakona o turizmu Federacije Bosne i Hercegovine, Nacrt zakona o sigurnosti i zaštiti na radu i Nacrt zakona o boravišnoj taksi FBiH.

Predloženi su također odluka o imenovanju Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH te utvrđivanje liste prijedloga za imenovanje članova Regulatorne komisije za energiju u Federaciji.

U najavljenom dnevnom redu nove, 17. sjednice, među ostalim aktima su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine (hitni postupak), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u Federaciji BiH, Prijedlog zakona o osiguranju i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama.

U nacrtu je predložen federalni zakon o štrajku, a pred dlegatima će biti i odluke o utvrđivanju programa statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine za period 2017. – 2020. godina, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Koridor 5-c te amandmani Vlade Federacije na Prijedlog prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine ”Autocesta na Koridoru 5-c”.