Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo zdravstva KS

Sutra nastavak vakcinacije u Zetri, poznato koliko vakcina je na raspolaganju

Sarajevo: Građani u Zetri, ali i ispred nje, čekaju dolazak cjepiva

Ponovili su da građani ne treba da dolaze ukoliko nisu dobili poziv na vakcinaciju, a da će svi koji dođu bez poziva biti vraćeni

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo (KS), saopštilo je danas da se sutra nastavlja imunizacija građana Sarajeva u dvorani “Juan Antonio Samaranch” na Zetri, prema ranije utvrđenom Planu i protokolu imunizacije Zavoda za javno zdravstvo KS, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vakcinacija počinje u 8 sati i trajat će do 20 sati, a na raspolaganju je 7.000 vakcina”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva zdravstva KS.

Ponovili su da građani ne treba da dolaze ukoliko nisu dobili poziv na vakcinaciju, a da će svi koji dođu bez poziva biti vraćeni.

“Pozivamo sve zainteresovane za imunizaciju, a koji se još nisu prijavili, da to učine putem aplikacije Zavoda zdravstvenog osiguranja KS na ovom linku“, stoji u saopštenju.

Sve pozvane na vakcinaciju mole i da poštuju svoje termine vakcinacije naznačene u pozivu kako bi se vakcinacija odvijala neometano, bez stvaranja nepotrebnih gužvi, a na zadovoljstvo svih uključenih u ovaj proces.