Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra nigdje bez kišobrana

BiH

vrijeme kisa sunce

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 19 do 24, na jugu i sjeveroistoku od 23 do 27 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je prijepodne, bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, uz porast naoblake, zabilježeni su pljuskovi i grmljavina.

U petak jače naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini će usloviti jaču kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 22 do 26, na jugu do 28 °C.