Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upaljen žuti meteoalarm zbog grmljavine u cijeloj BiH, za vikend sunčanije

BiH

vrijeme kisa

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) i za danas je za prostor cijele BiH izdao žuti meteoalarm zbog grmljavine.

Nakon nestabilnog i oblačnog vremena u jutarnjim satima, u drugom dijelu dana doći će do većeg naoblačenja što će usloviti pljuskove i grmljavinu.

Iz FHMZ-a ističu kako postoje uvjeti i za izraženije grmljavinsko nevrijeme uz pojavu grada. Slično vrijeme očekuje se do kraja sedmice.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvojem oblačnosti, u istočnim i jugoistočnim područjima s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine bez padavina i sunčanije. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

U subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura kretat će se od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stupnjeva.

U nedjelju će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u večernjim satima, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena, Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Podsjećamo, jučer je glavni grad BiH predveče zahvatilo olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i gradom u većini dijelova Sarajeva. Uslijed jake i obilne kiše brojne saobraćajnice i objekti su poplavljeni. Nevrijeme je povremeno izazivalo i prekid električne energije.