Druga redovna sjednica

Sutra sjednica Predsjedništva BiH: Glavne teme evropske integracije i migranti

Predsjedništvo_dodik_dzaferovic_komsic

Članovi Predsjedništva Milorad Dodik te Šefik Džaferović i Željko Komšić razmotrit će Informaciju o stanju u području migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastat će se sutra na drugoj redovnoj sjednici tog tijela nakon imenovanja poslije oktobarskih izbora kada će biti upoznati sa Izvještajem Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija.

Osim toga predsjedavajući i članovi Predsjedništva Milorad Dodik te Šefik Džaferović i Željko Komšić razmotrit će i Informaciju o stanju u području migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Pred kolektivnim šefom države naći će se i Izvještaj o provedbi Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, Aneksa, 1B članak IV, Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i radu Subregionalne konzultativne komisije u 2018. godini.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su danas predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora.

Pahor će tokom boravka u BiH učestvovati u radu Sarajevo Business Foruma, koji počinje sutra, a nakon sastanka u Predsjedništvu BiH planirano je da predsjednik Slovenije, na poziv Mreže mladih jugoistočne Evrope (SEEYN) i Inkubatora društvenih inovacija „MUNJA”, ima dijalog sa predstavnicima mladih i organizacija koje rade sa mladima o temi “Perspektiva mladih i zajednička suradnja u BiH”.

Uime člana Predsjedništva Željka Komšića sastanku je prisustvovao savjetnik za vanjsku politiku Slaven Kovačević.