Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Sutra u BiH snijeg, u pojedinim dijelovima biće obilan. Najavljena je i kiša

Foto: Amer Kajmović/FENA

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo prijatno toplo vrijeme iz sunčane periode i umjerenu oblačnost, a na jugu je bilo sunčano

U BiH će sutra ujutro će biti pretežno vedro i sunčano vrijeme, a tokom dana se očekuje naoblačenje sa zapada na istoku koje će usloviti slabu kišu, a na višim planinama snijeg.

U jutarnjim časovima oko rijeka i po kotlinama biće prolazne magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između minus dva i tri, na jugu do sedam, a najviša dnevna između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo prijatno toplo vrijeme iz sunčane periode i umjerenu oblačnost, a na jugu je bilo sunčano.

Obilan snijeg

Kako javlja BHmeteo, na planinama će pasti obilan snijeg.

U nastavku februara očekuju nas izrazito nestabilne vremenske prilike. Krajem mjeseca naši krajevi naće se na “sudaru” tople vazdušne mase koja bi nadirala sa Sredozemlja i hladnijeg vazduha sa sjeverozapada kontinenta.

Pod takvim okolnostima prema kraju mjeseca treba očekivati česte padavine ali i ponovo jak do na udare olujan vjetar širom naše zemlje. Dominantno bi to bila južina uz kišu, koja bi u Hercegovini i zapadu Bosne bila obilna.

U nastavku februara očekuju nas izrazito nestabilne vremenske prilike. Krajem mjeseca naši krajevi naće se na "sudaru"…

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, February 18, 2024

Na vrhovima najviših planina povremeno obilan snijeg, dok se u nizinama njegova pojava idalje ne očekuje, barem do pred sami kraj mjeseca.