Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svađa do zadnjeg migranta: Upravnik kaže da napada nije bilo, policija tvrdi suprotno

migranti ivan sedlo (3)
Foto: I: Kralj

Nakon što su nedavno napravile haos u transportu migranata iz Sarajeva u mostarski Salakovac, institucije na svim nivoima vlasti u BiH iznova su pokazale krajnju neozbiljnost.

Naime, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) saopštio je danas da se Policijskoj upravi Mostar obratio upravnik Izbjegličkog centra Salakovac Edin Denjo i prijavio da je jedan migrant fizički nasrnuo na stražara kampa. Ova vijest je čak objavljena na zvaničnoj stranici MUP-a HNK.

No, Denjo je u razgovoru za Fokus.ba demantirao ove navode.

“Čuo sam da su mediji objavili vijest o navodnoj tučnjavi. Ništa od toga nije bilo. I ranije su zvali i pitali za navodni problem. Ovdje se ljudi od svog dolaska zaista normalno ponašaju. Nema nikakvih problema. Mi radimo svoj dio posla, priuštili smo im sve što smo mogli”, kazao je Denjo za Fokus.ba.

Vijest je dakle objavljena na web-stranici MUP-a HNK, a u ovom MUP-u insistiraju da se ovaj događaj odigrao te da je upravo Denjo prijavio slučaj.

U razgovoru za Fokus.ba portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić rekao je da je jedan migrant nasrnuo na stražara.

“Stražaru je ukazana pomoć i on je dao iskaz u svojstvu svjedoka u Policijskoj stanici Mostar Sjever. Migranta je preuzela Služba za strance BiH, terenski ured Mostar”, naveo je Marić.