BiH

dva smo svijeta različita

“Sve borci za svoj narod. Aferim vam bilo!”

15/07/2019

Književnik i profesor bosanskog jezika i književnosti Fahrudina Sinanović, na svom je Facebook profilu danas objavio zanimljiv post, sa nekoliko fotografija

Političari i obični građani u našoj zemlji već dvije decenije ne dijele istu realnost. Potpuno odvojeni od običnih ljudi, obrate im se svake dvije godine, uoči izbora, a onda sve po starom. Do idućih izbora i novog susreta.

Dok većina zaposlenih radi za mizerni minimalac od 400 i kusur maraka, od plaća, paušala, beneficija… koje ostvaruju naši političari, mnogima pada mrak na oči.

Književnik i profesor bosanskog jezika i književnosti iz Kalesije Fahrudin Sinanović, na svom je Facebook profilu danas objavio zanimljiv post, sa nekoliko fotografija. I prilično dobro opisao našu realnost, odnos između bh. političara i običnih građana.

“Na jednoj fotografiji su imena naših političara, članova Parlamenta BiH, i njihova primanja, a na ostalim fotografijama je kuća u kojoj živi peteročlana porodica. Kuća se nalazi u živiničkom selu Gračanica. U istim onim Živinicama u kojima su vijećnici izglasali povećanje paušala vijećnicima na 1.300 KM, predsjedavajućem Vijeća na 4.000 KM, a zamjenicima na 3.000 KM. Sve borci za svoj narod. Aferim vam bilo!”, napisao je Sinanović i uz status objavio sljedeće fotografije:

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.