virus se širi

Sve teža situacija u BiH: Vlasti skratile radno vrijeme kafića i trgovina

kafic

Skraćuje se vrijeme ugoistiteljskih objekata i u cijelom entitetu FBiH

Krizni štab opštine Ljubinje donio je odluku da se ponovo uvede skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata, prodavnica i svih ostalih privrednih subjekta do 20 časova.

U Ljubinju je danas evidentirano čak 11 slučajeva zaraze korona virusom, ukupno je potvrđeno 15, a strahuje se da bi broj mogao biti i znatno veći, jer veliki broj građana žalio se na visoku temperaturu i druge simptome koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom.

Skraćuje se vrijeme ugoistiteljskih objekata i u cijelom entitetu FBiH.

Tako se navodi u tački 6, u kojoj stoji: Naređuje se kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva da u saradnji s mjerodavnim kantonalnim institucijama osiguraju rad ugostiteljskih objekata na području svojih kantona ne duže od 24 sata. Prema novih odluci ugostiteljski objekti morat će biti zatvoreni u ponoć, što će posebno imati utjecaja na kafane, barove, pubove, klubove i diskoteke u Federaciji BiH koje su bile proteklih dana prilično popunjene. Naredbe Kriznog štaba Frderacije BiH stupaju an snagu u nedjelju 28. juna i trajat će najmanje 14 dana, odnosno do 13. jula.