Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sve učestalije pljačke na području Sućeske, mještani zabrinuti

policija rs3445

Stanovnici srebreničke mjesne zajednice Sućeska uznemireni su zbog učestalih pljački kuća na području ove mjesne zajednice, a nedavno su nepoznati izvršioci provalili u osnovnu školu te džamiju odakle su ukrali određenu svotu novca od dobrovoljnih priloga.

Predsjednik mjesne zajednice Sućeska Salko Tursunović kaže da je sigurnosna situacija zabrinjavajuća i apeluje na stanovništvo da bude na oprezu.

– Mnogo je kuća obijeno, a pokušali su da provale i u ambulantu. Mi građani se organizujemo i navečer dežuramo. Svaku noć policija je na terenu – izjavio je Feni Tursunović.

Mještanin iz Sućeske Sabit Delić navodi da je i sam bio napadnut te da stanovnici s ovog područja žive u strahu.

– Obijena je džamija, škola i mnogo kuća, svaku noć se nešto novo desi. Lično sam napadnut dva puta u toku jedne večeri. Također, napadnute su dvije žene u Sućeskoj. Policija je na terenu, ali narod je zabrinut i nesiguran – ističe Delić.

Hasan Bećirović iz sela Opetci dodaje da se stanovnici najviše brinu zbog djece.

– Nisu ovdje velike pljačke, uglavnom su zatrašivanja. Prema našim saznanjima izgleda da je centar negdje oko Milića, u saradnji s ljudima koji im pomažu. Ipak, nije alarmantno, ali svakako je velika doza nesigurnosti – smatra Bećirović.

Iz Centara javne bezbjednosti Bijeljina Feni je rečeno da su u proteklom periodu policijski službenici Policijske stanice Srebrenica primili određen broj prijava te da su izvršene provale u porodične kuće u mjestu Sućeska.

– Po svim ovim prijavama postupili su policijski službenici koji su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Pretežno su mete napada bile porodične kuće čiji su vlasnici u inostranstvu te su tako te kuće bez nadzora. Policijski službenici su svakodnevno prisutni na tom području, a tako će biti i u narednom periodu. U toku je istraga na identifikovanju izvršilaca i rasvjetljavanja krivičnih djela – kazala je portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.