Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Svečano otvoren objekt carinske ispostave Aerodroma Mostar

24/04/2018

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović, direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda presijecanjem vrpce svečano su u utorak u Mostaru otvorili novoizgrađeni objekt Carinske ispostave Aerodroma Mostar Uprave za indirektno oporezivanje.

Ukupna investicija koštala je 1,7 miliona konvertibilnih maraka, a sredstva su osigurana iz budžeta Uprave za neizravno oporezivanje. Glavni poslovni objekt ukupne je površine 843 metra kvadratna, dok je pomoćni objekt površine 69 metara kvadratnih.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović istakao je značaj ove carinske ispostave iz razloga što se ona nalazi uz Zračnu luku.

– Na svima nama je da potaknemo zračni promet i dinamiziramo ga na onu primjerenu mjeru kako to i zaslužuje Hercegovina – kazao je Čović.

U novosagrađenom objektu bit će smještena carinska služba Uprave za indirektno oporezivanje i službenici Granične policije BiH.

– S obzirom da su zaposlenici i Granične policije i zaposlenici Uprave bili u kontejnerima, a znate kakve su vremenske prilike u Mostaru i zimi i ljeti, onda možemo biti sretni što smo ispunili mogućnost kako bi ljudi mogli u normalnim uvjetima za rad obavljati zadaće – kazao je Džakula.

Najavio je da će ovakav objekt napraviti i u zračnoj luci u Tuzli i Banjoj Luci, istaknuvši kako su za Tuzlu već osigurali finansijska sredstva.

– S ovakvim jednim objektom, kada se steknu uvjeti u smislu fito sanitarne ispravnosti, ovo će biti jedna od zračnih luka preko koje će se moći izvoziti i proizvodi životinjskog porijekla. Ovo je još jedan korak koji je napravila Uprava uz pomoć Upravnog odbora i Vijeća ministara, da se omogući privredi ovog dijela BiH i da se što kvalitetnije razvija – istaknuo je Džakula.

Ministar Bevanda također je naglasio važnost izvoza životinjskog porijekla jer će to biti, kako je kazao, za dobrobit svih privrednika u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.