Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečanom skupštinom obilježen Dan BIHAMK-a (FOTO)

BiH

BIHAMK_svecana_skupstina_1

U prostorijama sarajevskog hotela “Hollywood” danas je održana svečana skupština povodom obilježavanja 72 godine postojanja Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba – BIHAMK.

Tradicionalno, svakog 7. februara, BIHAMK organizira svečanu ceremoniju na kojoj dodjeljuje priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba te sa svojim uposlenicima, partnerima i predstavnicima medija proslavlja godišnjicu osnivanja.

Na samom početku konferencije, prisutnima se obratio predsjednik Ivo Komšić, koji je kazao kako je BIHAMK i u prošloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno-odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake.

Osim kontinuiranog rasta članstva, prethodnu godinu obilježilo je povećanje broja intervencija pomoći na cesti (ukupno 52.661), te promocija “pametnih iskaznica”, koje članovima omogućavaju transparentnost korištenja svih BIHAMK-ovih usluga, kao i pogodnosti koje nude brojni partneri.

Pored Spasilačkog lista za vozilo i vozača, BIHAMK je, u saradnji sa Međunarodnom automobilskom asocijacijom, realizirao nekoliko kampanja koje imaju za cilj sprečavanje ili smanjenje broja nesreća na cestama.

Nove pogodnosti su najavljene i za 2018. godinu. Uskoro će svim korisnicima biti dostupna BIHAMK mobilna aplikacija koja će olakšati pristup svim informacijama i uslugama. Osim pomoći na cesti, BIHAMK će u ovoj godini započeti projekt “Pomoć u kući”, koji će podrazumijevati dvadesetčetverosatnu stručnu asistenciju za sve kućanske poslove i kvarove.

Također, u skladu sa svojom društvenom odgovornošću, BIHAMK i ove godine misli na najmlađe učesnike u saobraćaju pa će posebnu pažnju posvetiti edukaciji roditelja i staratelja o pravilnom korištenju autosjedalica.