Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šveđani iritirani zbog kašnjenja u Mostaru, Bešlić kaže da je i on razočaran

beslic ljubo33

Komentirajući izjavu švedskog ambasadora u BiH Andersa Hagelberga u kojoj je izrazio nezadovoljstvo što radovi na projektu izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru još uvijek nisu završeni, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je danas kako se s početkom radova kasnilo više od deset mjeseci te da se taj projekt radi i da će biti završen.

Naglasio je kako je izvođenje radova u toku i da švedski ambasador dolazi u Mostar naredne sedmice te da će ga o svemu tome informirati.

– Iskreno, i ja sam razočaran što to nismo završili do sada jer smo bili planirali – dodao je Bešlić, navodeći kako je logična zabrinutost ambasadora Švedske jer tamošnja vlada traži pravdanje za utrošena sredstva.

Švedska vlada je, kaže gradonačelnik, dala i dio sredstava za rad pročistača otpadnih voda, a tehnički prijem pročistača do danas nije završen, tako da je i to jedan od problema oko kojeg će razgovarati sa švedskim ambasadorom.

– Vjerujem da ćemo to, ipak, završiti, iako s određenim kašnjenjem, i da ćemo na kraju biti svi zadovoljni – poručio je gradonačelnik Mostara.

Ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg izjavio je u srijedu u Mostaru kako je nezavršetak radova na projektu izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru iritirajući za švedske porezne obveznike, koji su u taj projekt uložili 12 miliona maraka.

– To su pare poreznih obveznika Švedske i naravno da Švedska želi da vidi rezultat – kazao je Hagelberg, poručivši kako se lokalni političari moraju pod hitno angažovati kako bi se radovi na tom projektu konačno završili.