Radovan Višković

Svi ministri u Vladi RS-a negativni na koronavirus, osim jednog

vlada-rs

Nakon što je za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS-a Zlatana Klokića potvrđen koronavirus, testirani su ministri koji su bili s njim bili u kontaktu

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković rekao je da su ministri u Vladi RS-a, osim Zlatana Klokića, negativni na koronavirus.

Nakon što je za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS-a Zlatana Klokića potvrđen koronavirus, testirani su ministri koji su bili s njim bili u kontaktu.

U pitanju su, precizirao je, ministri zdravlja Alen Šeranić, za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, prosvjete Natalija Trivić, pravde Anton Kasipovoć te ministrica porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i glavni republički inspektor za zdravstvo i svi su bili negativni na testiranju.

Klokić je prisustvovao sjednici Vlade RS-a u četvrtak, te sastanku Štaba za praćenje stanja u zdravstvu u nedjelju.

Višković je dodao da su preduzete i određene mjere u Vladi RS-a, kako bi se smanjilo širenje tog virusa.

Pozvao je građane, a posebno starije osobe, da smanje kretanje, jer se vrhunac ove pandemije u RS može očekivati u narednih 10-20 dana.

Entitetski premijer je pozvao da se poštuje i kućna izolacija.

U RS je danas koronavirus potvrđen kod još dvije osobe, čime je ukupan broj pozitivnih u tom bh. entitetu povećan na 29.