BiH

problemi sa snijegom

Svi putevi na području Srebrenice danas prohodni

12/01/2021

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica, snabdijevanje električnom energijom cjelokupnog područja opštine je uredno i nisu evidentirani kvarovi na niskonaponskoj elektromrež

Svi putevi na području opštine Srebrenica danas su prohodni – potvrdio je Feni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Srebrenica Bojan Josupović.

– Trenutno po izvještaju nadzornih organa i u razgovoru sa stanovništvom nema neprohodnih puteva. Svi putevi se čiste po planu i programu zimskog održavanja puteva. Mašine su na lokaciji Vučevac, Lipovac, a u toku dana će se čistiti putevi MZ Brežani, Osmače, Poznanovići, Ratkovci – kazao je Josipović.

Prema podacima kojima raspolaže opštinska Služba civilne zaštite, visina sniježnog pokrivača u gradskom dijelu opštine je od 10 do 15 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima opštine visina sniježnog pokrivača je od 40 do 50 cm. Mjestimično, u brdsko-planinskim predjelima opštine visina sniježnog pokrivača je viša od 50 cm zbog sniježnih nanosa, i to dijelovi mjesnih zajednica Luka, Skenderovići, Podravanje, Radoševići, Brežani, Krnjići, Osatica, Sućeska, Viogor i Toplica.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica, snabdijevanje električnom energijom cjelokupnog područja opštine je uredno i nisu evidentirani kvarovi na niskonaponskoj elektromreži.

Također, iz JKP “Polet” Srebrenica ističu da je snadbijevanje vodom grada i prigradskih naselja uredno.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.