BiH

Svi učenici osnovnih škola ZHK-a dobit će besplatne udžbenike

27/07/2021
FOTO: Ilustracija

Od školske godine 2021./2022. učenici 8. i 9. razreda će također imati besplatne udžbenike tako da roditelji učenika osnovnih razreda imaju od ove jeseni još jednu manju finansijsku olakšicu kada je opremanje djece za školu u pitanju

Učenici svih razreda osnovne škole na području Zapadnohercegovačkog kantona u idućoj školskoj godini imat će osigurane besplatne udžbenike, objavilo je kantonalno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta na svojoj Facebook stranici.

Projekt besplatnih udžbenika je započeo 2018. godine kada su udžbenici dodijeljeni učenicima prvih razreda. U školskoj 2019./2020. su osigurana sredstva za udžbenike iz Vlade Zapadnohercegovačkog kantona za učenike do petog razreda, a u protekloj godini za šeste i sedme razrede.

Od školske godine 2021./2022. učenici 8. i 9. razreda će također imati besplatne udžbenike tako da roditelji učenika osnovnih razreda imaju od ove jeseni još jednu manju finansijsku olakšicu kada je opremanje djece za školu u pitanju, navode iz ministarstva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.