Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cenzura

Svi veći mediji u Hrvatskoj, osim Indexa, prešutjeli su danas jednu vijest

sibenik granatiranje 3

Čovićev pohod na proslavu neustavnog “dana RS” objavili su skoro svi mediji u Hrvatskoj, no jednu osobu nisu spomenuli…

Vijest da je Dragan Čović, zajedno sa još nekoliko visokih kadrova HDZ-a prisustvovao obilježavanju neustavnog “dana RS” u Banjoj Luci, svečanosti na kojoj je posthumno odlikovan u Hrvatskoj osuđeni ratni zločinac pukovnik Slavko Lisica, objavilo je dosta medija u našem zapadnom komšiluku.

Podsjećamo, predsjednica Repubike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je posthumno Slavka Lisicu, visokog oficira Vojske RS koji je osuđen na 15 godina robije za razaranje Šibenika u toku ratnih dejstava u Hrvatskoj.

Lisica se od hrvatskih pravosudnih organa sakrio u Beogradu gdje je i umro. Kaznu nije odležao.

Čoviću i njegovim saradnicima iz HDZ-a to nije smetalo da se pojave u Banjoj Luci danas. A, nije smetalo ni hrvatskom ambasadoru u BiH Ivanu Del Vechiu.

Del Vechio (lijevo) danas u Banjoj Luci

No, zanimljivo je da su, za razliku od Čovićevog pojavljivanja, najčitaniji internet portali u Hrvatskoj, izuzev Indexa, prešutjeli pojavljivanje izaslanika Hrvatske u Banjoj Luci.

Pogledajte nekoliko fotografija Šibenika te 1991. dok je tada pukovnik Slavko Lisica komandovao artiljerijom Kninskog korpusa…

Šibenik 1991. godine: Danas odlikovani pukovnik Lisica komandovao je artiljerijom koja je razarala taj grad u Dalmaciji. Nadređeni mu je tada bio Ratko Mladić, koji služi doživotnu robiju zbog genocida i ratnih zločina u BiH (FOTO mok.hr)