Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SzP: Pobjeda Čavića u Banjoj Luci uvod u promjene u RS-u

BiH

dragan cavic

Pobjeda Dragana Čavića u Banjoj Luci bit će uvod za promjenu vlasti u cijeloj RS, istakli su danas predstavnici Saveza za promjene.

Kandidat tog saveza za gradonačelnika Banje Luke Dragan Čavić kaže da tom gradu trebaju promjene, a ne obećanja i da stranke Saveza to mogu i ostvariti.

Čavić je najavio promjene u najvećem gradu RS-a, prvenstveno u politici zapošljavanja, infrastrukture te istakao da će, nakon oktobra nastupi novi period razvoja Banje Luke.

Zamjenik predsjednika SDS-a Ognjen Tadić je dodao da je uvjeren da samo Čavić, kao stručna osoba, može da uspješno vodi Banju Luku.

– Glasajući za Igora Radojičića glasa se za produžetak agonije u kojoj se sada Banja Luka nalazi – rekao je Tadić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da Banjalučani ne smiju da propuste šansu da izaberu između dva koncepta – onih koji su imali prilike da provedu sve što predlažu, ali to nisu uradili i onih koji su spremni za promjene.

-Borimo se između mafijaške tajkunske države i onih koji donose promjene – rekao je Borenović uvjeren u Čavićevu i pobjedu Saveza za promjene na oktobarskim izborima.

I počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić kaže da su naredni izbori javno izjašnjavanje građana da li žele da Banja Luka ostane onakva kakva jeste sada, s brojnim ugašenim privrednim pogonima ili da se otvaraju nova radna mjesta.

– Znajući raspoloženje građana uvjeren sam da će Čavić pobijediti – dodao je Ivanić.

I predsjednik SRSRS-a Milanko Mihajlica smatra da će pošteni građani, privrednici i ugledni domaćini izabrati Čavića na lokalnim izborima, a u njegovu pobjedu uvjerava i predsjednik Napredne Srpske Adam Šukalo.

Predstavnici Saveza za promjene najavili su za večeras konvenciju u Banjoj Luci.