srebrenica

Tabaković: Slijedimo odluke o neprihvatanju mandata, trebamo ostati jedinstveni

alija_tabakovic (1)

Navodi da će kandidati sa liste “Moja adresa Srebrenica” slijediti odluke koje su donijete jednoglasno o neprihvatanju mandata za Skupštinu opštine Srebrenica

Kandidat inicijative “Moja adresa Srebrenica” za načelnika opštine Srebrenica Alija Tabaković izjavio je da u ovoj inicijativi čekaju odluku Ustavnog suda BiH o apelaciji u vezi sa ponovljenim izborima u toj opštini, a kako bi nastavili sa, kako je rekao, pravnom borbom za Bošnjake u Srebrenici.

– Mi smo prošle sedmice uputili apelaciju Ustavnom sudu BiH i voljeli bi da su postupili odmah po hitnoj mjeri, ali nažalost nisu. Vidjet ćemo šta će se dešavati na Ustavnom sudu BiH – istakao je za Fenu Tabaković.

Navodi da će kandidati sa liste “Moja adresa Srebrenica” slijediti odluke koje su donijete jednoglasno o neprihvatanju mandata za Skupštinu opštine Srebrenica.

– Naša posljednja i zvanična odluka je podrška narodu i 95 posto ljudi je bojkotovalo izbore. To je stav naroda koji živi u Srebrenici. Tražit ćemo najbolje rješenja za naš narod i nikoga nećemo ostaviti prepuštenog samog sebi i to je naša obaveza. Poručujem narodu da i dalje ostanemo jedinstveni i da unutarnje nemire i nervozu ostavimo po strani. Veoma je bitno da ostanemo jedinstveni kao što smo bili u nedjelju – poručio je Tabaković.

Komentirajući najavu lidera stranaka četvorke u Sarajevu da je u pripremi zakon za pomoć građanima Srebrenice, a kojim je planirano i otvaranje ureda za pomoć u toj opštini, Tabaković smatra da je to “nastavak priče o kojoj je razgovarano prošle sedmice u Srebrenici na sastanku probosanskih stranaka”.

– Ono što je dobro je da se pristupa na osnovu zaključaka koji su usvojeni na sastanku koji je održan s predstavnicima probosanskih stranaka. Vrijeme je da na jedan sistemski način počnemo rješavati Srebrenicu i drago mi je da su svi predstavnici to prihvatili. Ponosni smo na to jer je pomoć jednoglasna od svih političkih masterra.com partija iz Sarajeva – potcrtao je Tabaković.