Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Tadić s predstavnicima OSCE-a razgovarala o borbi protiv trgovine ljudima

tadic tuziteljica (1)

Predstavila je rad i aktivnosti Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija

Rad na predmetima krivičnih djela trgovine ljudima, borbe protiv trgovine ljudima i izazovi koji se odnose na identifikaciju i podršku žrtvama trgovine ljudima u migracijskim tokovima bile su teme današnjeg sastanka glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić s dužnosnicima OSCE-a.

Tadić je s predstavnikom i koordinatorom za borbu protiv trgovine ljudima OSCE-a Valiantom Richey i potpredsjednicom Parlamentarne skupštine OSCE-a i predsjedavajućom ad hoc Komisije za migracije Margaretom Cederfelt razgovarala i o procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima i krijumčarenja osoba u okviru organiziranog kriminala.

Predstavila je rad i aktivnosti Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, rad Specijalizirane mreže tužitelja i istražitelja, kao i statistiku predmeta iz ove oblasti u kojima postupa Tužilaštvo BiH.

Tadić je zahvalila Misiji OSCE-a u BiH na organiziranju tog sastanka kao prilike za razgovor i prezentaciju stanja u toj oblasti, koja je vrlo bitna za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.