Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tadić: Tužiteljstvo BiH će odlučno procesuirati sve nezakonitosti

BiH

gordana-tadic-3
Gordana Tadić

V.d. glavna tužiteljica Gordana Tadić, zajedno sa svojim suradnicima poduzela je niz mjera i aktivnosti, sa ciljem zaštite vladavine prava, jačanja povjerenja građana, te očuvanja stabilnosti i digniteta institucije Tužiteljstva BiH.

U Tužiteljstvu BiH u tijeku je odlučno i beskompromisno rasvjetljavanja svih eventualnih nezakonitosti koje su počinili pojedini uposlenici tužiteljstva, što pokazuje opredjeljenost naše instutucije za vladavinu prava.

Potpuno su neprimjereni medijski istupi pojedinaca, koji ne raspolažu informacijama o pojedinim predmetima niti znaju stanje u tužiteljstvu, da paušalnim i neutemeljenim ocjenama, kritiziraju instituciju na temelju postupaka koji se vode protiv nekoliko pojedinaca.

Tužiteljstvo BiH je stabilna institucija koju čini više od 240 uposlenika, među kojima 59 tužitelja na čelu sa v.d. glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i ima kapacitet da se suprotstavi svim nezakonitostima, pa tako i onim u vlastitim redovima, što dokazuje našu posvećenost vladavini prava a u čemu nam potporu daje Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH.