Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

branislav borenović

“Taman kad pomisliš da su prešli sve granice, oni pokažu da mogu još gore”

dom-naroda-psbih-DB-111

“Taman kad pomisliš da su prešli sve granice, oni pokažu da mogu još gore. Drugi oktobar će brzo, hajde da im ne zaboravimo”, rekao je Borenović.

Nakon što je Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasao da se ukinu akcize na gorivo, ali samo na mjesec oglasio se predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekavši da su SNSD i HDZ prevarili narod proceduralnim podvalama.

Podsjećamo, Zakon je još u martu usvojio Predstavnički dom, ali ne u identičnoj formi te je neophodno da danas usvojeni tekst zakona u Domu naroda ponovo usvoji i Predstavnički dom. Međutim, sada je upitno da li će akcize biti ukinute i na mjesec, s obzirom na to da je teško očekivati da Predstavnički dom prihvati amandman Dušanke Majkić da ukidanje akciza bude na snazi samo mjesec, što su podržali delegati SNSD-a i HDZ-a, ali ne i delegati iz ostalih stranaka.

“‘Prevelo ih žedno preko vode’. To je naziv onoga što su narodu SNSD i HDZ danas uradili u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Kad čovjek pročita vijest vidjet će da je usvojeno ukidanje akcija, a kad uđe u detalje vidjet će da su Dušanka Majkić i ostatak ekipe to uradili tako da do pojeftinjenja ne dođe, a ako slučajno, mada neće, i dođe da to bude na 30 dana. Dakle voda je tu, narod osta žedan – zakon usvojen, ali akcize neće ukinuti”, rekao je Borenović.

Dodao je da su oni kraljevi bahatosti, bezobrazluka i bezobzirnosti.

“Taman kad pomisliš da su prešli sve granice, oni pokažu da mogu još gore. Drugi oktobar će brzo, hajde da im ne zaboravimo”, rekao je Borenović.