Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tarifno plaćanje utroška toplotne energije počinje 1. avgusta 2016.

grijanje111

Vlada Kantona Sarajevo danas je usvojila izmjenu Odluke o visini tarifnih stavova u kojoj se utvrđuje novi datum primjene obračuna i fakturisanja isporuke toplotne energije za objekte bez mjerenja.

Predviđeni datum za početak primjene ranije usvojenog tarifnog sistema, odnosno nove metodologije obračuna isporučene toplotne energije bio je 1. januar 2016.

Na prijedlog Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS, a zbog procjene da bi ova preraspodjela u ovom trenutku dodatno opteretila korisnike u sistemu centralnog grijanja, Vlada je prihvatila izmjenu po kojoj će primjena ovakvog obračuna početi 1. avgusta 2016. godine, odnosno razdvojenog obračuna utroška toplotne energije u mjesecima grijne sezone i onima van nje.

Vlada je danas, zbog isteka mandata, razriješila dosadašnju v.d. direktoricu Zavoda zdravstvenog osiguranja Safetu Borovac, a na period do tri mjeseca i do okončanja procedure, imenovala Samira Turkovića za vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove.

Školski odbor JU Osnovna škola “Kovačići” dobio je saglasnost Vlade na imenovanje Nađe Pejak, profesorice muzičke kulture i teoretskih predmeta, za direktoricu škole, saopćeno je iz Press službe KS.