Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trebinje

TDBB učestvovao u sanaciji krova džamije u Župi kod Trebinja (FOTO)

DSC04437 (1)

Zahvalio bi se prijateljima iz Turske posebno načelniku opštine Karataj, kazao je hafiz Sadik ef. Fazlagić

U posjeti Medžlisu islamske zajednice u Trebinju boravila je delegacija iz Republike Turske, Saveza općina turskog svijeta(TDBB) koji su učestvovali u sanaciji krova džamije u Župi sredstvima u iznosu od 8.100 eura.

Prema riječima načelnika opštine Karatay Hasana Kilca, BiH i Turska su bratske zemlje i imaju jaku historijsku vezu.

– Danas smo u Trebinju, i ovom prilikom zahvaljujemo se na gostoprimstvu. Prenosimo vam selame iz grada Konya i Republike Turske. Bosna i Hercegovina i Turska su bratske zemlje i imaju jaku istotijsku vezu i ovdje smo da bi smo ojačali još više te naše odnose da bi što duže trajali. Takođe ovdje smo danas da obiđemo završeni projekat sanacije krova džamije u Župi, koji je rađen u koordinaciji sa Savezom opština turskog svijeta. Želim da poručim da smo uz vas i vašu državu – naveo je Kilca i dodao da su juče posjetili Zvornik gdje su takođe obilježili obilježili završetak jednog projekta, te da su spremni i dalje da ulažu u BiH.

Hafiz Sadik ef. Fazlagić, glavni imam MIZ Trebinje zahvalio je članovima delegacije iz Turske na posjeti i pomoći koju su pružili u sanaciji krova na džamiji u Župi.

– Zahvalio bi se prijateljima iz Turske posebno načelniku opštine Karataj iz Konje koji su danas došli i imali smo čast da ih ugostimo u našem lijepom Trebinju. Cilj ove posjete je upravo njihova podrška nešem Medžlisu i projektima koje radimo u Trebinju, a ciljano je bila džamija u Župi, kojoj smo morali da renoviramo krov. Sa našim prijateljima iz Turske savezom opština turskog svijeta i opštinom Karataj iz Konje uspjeli realizovati ovaj projekat čiji su oni bili donatori u potpunosti. To je bio glanni cilj ove posjete – pojasnio je ef Fazlagić i dodao da su na sastanku razgovarali i o problemima i aktivnostima koje imaju u Trebinju.