Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

demant

Tegeltija ipak nije potpisao odluku o hitnoj nabavci luksuzne Škode za FIPA-u

Sarajevo: Zajednička konferencija austrijskog kancelara Karla Nehammera i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltija
18.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije austrijskog kancelara Karla Nehammera i Predsjedavajuceg Vijeca ministara BiH Zorana Tegeltija. Zoran Tegeltija Photo: Armin Durgut/PIXSELL Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Savjet ministara BiH nije donio odluku o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve Agenciji za unapređenje stranih investicija u BiH u iznosu od 50.000 KM

– Na portalima “Pratimo tendere” i “Fokus” 23. novembra 2022. godine, objavljen je članak pod naslovom: Milica Marković hitno iz budžetskih rezervi kupuje “Škodu Octaviu A8” u kojem se navodi netačna informacija, stoji u reakciji koju smo dobili elektronskom poštom iz Vijeća ministara BiH.

U nastavke se potom citira sporna rečenica iz teksta o nabavci “Škode Octavie A8”:

“Trošenje 50.000 KM iz budžetskih rezervi SNSD-ovoj direktorici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Milici Marković obezbijedio je SNSD-ov predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija”.

– Radi ostvarivanja prava fizičkog lica na pravičan i na istinitim činjenicama zasnovan tretman u medijskim pričama i prava javnosti na istinite, tačne, fer, objektivne i potpune informacije, tražimo da objavite sljedeći demanti:

“Savjet ministara BiH nije donio odluku o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve Agenciji za unapređenje stranih investicija u BiH u iznosu od 50.000 KM, a u svrhu nabavke službenog vozila za potrebe Agencije, pa prema tome istu nije potpisao predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr. Zoran Tegeltija”.

– Pored objave demantija, tražimo da objavite i izvinjenje za načinjenu reputacijsku štetu koju je predsjedavajućem i Savjetu ministara BiH načinio netačni sadržaj, napisali su iz Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH.

Iz Vijeća ministara nisu spomenuli da je bilo šta drugo sporno u tekstu koji smo prenijeli sa portala “pratimotenedere.ba”, osim rečenice iz podnaslova. Odluka (čiji faksimil smo također prenijeli) bila je spremna, no očito se odustalo od stavljanja potpisa na istu.