Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Vijeća ministara

Tegeltija: Novac od MMF-a još nije raspoređen zbog političkih igara

zoran tegeltija3234

Potpisana je odluka i stvoreni su uslovi da se dostavi takozvana mjenica, odnosno garancija Centralnoj banci

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je da su sredstva MMF-a od 330 miliona eura i dalje na računu Centralne banke BiH zbog nekih političkih igara i da smatra da im tamo nije mjesto, nego treba da budu raspoređena na način kako je to dogovoreno.

“Ta sredstva davno je trebalo da budu na računima Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i Brčko distrikta. Isto tako, ni tu da se ne zadržavaju nego da budu doznačenima onima kojima su najpotrebnija, a to je zdravstveni sektor i mnogi ljudi koji nisu mogli da rade”, rekao je Tegeltija.

Tegeltija je nakon sjednice Vijeća ministara istakao da ne postoji nikakav spor sa stanovišta raspodjele tih sredstava i da je poznato koliko kome pripada.

“U ovom trenutku se vode neke nepotrebne političke igre u koje se lagano uključuje i Centralna banka dostavljajući pitanja i komentare da li je i ko nešto nekome dostavio ili nije dostavio. Ono što je trebalo da uradi Vijeće ministara uradilo je sve. Potpisana je odluka i stvoreni su uslovi da se dostavi takozvana mjenica, odnosno garancija Centralnoj banci”, pojasnio je Tegeltija.

Tegeltija je zapitao da li će Centralna banka imati uslove da doznači ta sredstva i da u ovom trenutku o tome ne može da govori.

“Sasvim sam siguran da će ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, koji je legalista, sve što je u njegovoj obavezi ispoštovati. Da li će to ispoštovati u rokovima u kojima su očekivanja i medija i nekih drugih – vidjet ćemo, ali sam siguran da taj proces dostavljanja neće biti blokiran u Ministarstvu finansija i trezora”, rekao je Tegeltija.