Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tekstil krijumčarili u kartonskoj ambalaži

carina-granicni prelaz

Zajedničkom aktivnošću carinskih službenika u Carinskoj ispostavi Bijeljina i službenika Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Tuzla, privremeno je oduzeta razna tekstilna roba u vrijednosti od 50.000 KM.

Na kamionu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, koji je iz Republike Srbije ušao u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu Rača, u ambalaži koja se nalazila na kamionu pronađena je veća količina tekstilne robe koja se pokušala prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, detaljnim pregledom teretnog motornog vozila u Carinskoj ispostavi Bijeljina, unutar kartonske ambalaže službanici Uprave za indirektno oporezivanje pronašli su 26 bala razne tekstilne robe koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje već se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH.

Kompletne aktivnosti na terenu su zajedno proveli carinski služenici u Carinskoj ispostavi Bijeljina i službenici Odsjeka za provođenje propisa – Grupe za sprečavanje krijumčarenja iz Regionalnog centra UIO u Tuzli.

S obzirom da ovo djelo ima obilježje krivičnog djela ovlašteni službenici UIO kontaktirali su dežurnog tužioca Tužilaštva BiH radi preduzimanja daljnjih mjera radi procesuiranja odgvornih.