Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Telegraph: Posjetite Mostar umjesto pretrpanog Dubrovnika

9777

Ugledni britanski list Telegraph u svojoj opsežnoj reportaži turistima je preporučio Mostar, navodeći niz razloga zašto treba posjetiti ovaj grad.

“U proteklim godinama Balkan je postao privlačna destinacija, a ljubitelji sunca i kulture najviše posjećuju Hrvatsku. Ali samo nekoliko sati od pretrpanog Dubrovnika nalazi se Mostar, poznat po svom Starom mostu. U ovom grad sa brojnim istočnjačkim dućanima posjetioci posmatraju hrabre skakače s mosta, što je tradicija ovog područja”, navodi novinarka Telegrapha Radhika Sanghani.

Ona je dodala da tokom ljeta u Mostaru vladaju velike vrućine, ali u nešto hladnijim mjesecima tokom jeseni i zime, ovaj grad je idealno mjesto za odmor.

Sanghani je pobrojala i brojne cijene transporta i noćenja koje su, kako je navela, iznimno povoljne.

“Karta za voz na relaciji Mostar – Sarajevo košta svega četiri funte, što je manje i od karte za londonsku podzemnu željeznicu. Čak su i lokalni mještani oduševljeni prizorima kada putuju vozom. To se definitivno može uporediti sa ljepotama Švicarske i Norveške. Svake godine u augustu, tokom trajanja film festivala, Sarajevo postaje vrhunska destinacija. Ćevape pored Miljacke jeli su Robert De Niro, Angelina Jolie i John Malkovich”, navodi se u reportaži Telegrapha.