Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Televizija N1 obilježava drugu godišnjicu rada (FOTO)

BiH

n1

Prva regionalna dvadesetčetvorosatna news multiplatforma i ekskluzivni partner CNN-a za regiju obilježava drugu godišnjicu postojanja i rada. N1 je za svega dvije godine djelovanja postala vodeća news televizija u Bosni i Hercegovini i regiji, kao i najgledaniji kablovski TV kanal u BiH, dok news portal n1info.com bilježi konstantan rast broja posjeta.

Na press konferenciji upriličenoj danas u podne u prostorijama N1 u Sarajevu, brojne novinarske ekipe pozdravio je direktor N1 BiH Amir Zukić, ističući da je visoke rejtinge gledanosti N1 postigla zahvaljujući emisijama uživo, ekskluzivnim izvještajima i intervjuima, direktnim prijenosima najvažnijih događaja i javljanjima reportera uživo sa svih lokacija na kojima se dešavaju bitne stvari.

“Danas prvi put javno predstavljamo rezultate gledanosti TV Beat – multinacionalne kompanije za prikupljanje, obradu i analizu gledanosti kablovskih televizija. Mi smo, prema TV Beatu, već mjesecima najgledaniji kablovski TV kanal u BiH, na uzorku od 72.000 domaćinstava.

Zadržali smo poziciju news lidera, a ukupno smo na 4. mjestu po gledanosti kad se uzmu u obzir sve televizije, uključujući i one koje terestrijalno emitiraju program. Ponosni smo na ovaj uspjeh, posebno što smo visoke rejtinge i share ostvarili zahvaljujući vlastitoj produkciji informativnih emisija, breaking news programa, prijenosa uživo, ali i dokumentarnih i entertainment sadržaja.

N1 je u 2016. proglašen najuspješnijih regionalnim projektom, a dobili smo titulu najboljeg poslodavca u sektoru medija u tekućoj godini”, naglasio je direktor Zukić.

Predsjednik Uredničkog vijeća N1, višestruko nagrađivani urednik i reporter CNN-a Brent Sadler, u svojoj video poruci okupljenim novinarima poručio je kako je svoju karijeru proveo izvještavajući sa prvih linija fronta za britansku televiziju ITN i američku televizijsku mrežu CNN, a sada je sretan što N1 širi svjetske profesionalne medijske standarde u BiH i regiji.

“Živopisna sjećanja koja su mi ostala iz tih ratnih godina, posebno iz Bosne i Hercegovine, uvjerila su me da bi razvoj kanala, nalik CNN-u, mogao u ovoj regiji biti pozitivan faktor. Kada se prilika za to ukazala, zgrabio sam je objeručke. Danas, dvije godine nakon početka emitovanja, nevjerovatno sam ponosan na dostignuća N1.

Originalni sadržaj vijesti N1 televizije pokazao se vjerodostojnim i profesionalnim izvorom informacija na dnevnoj bazi. Mi smo jedan od najcitiranijih medija na medijskom tržištu. N1 je sinonim za pouzdano, izbalansirano i profesionalno prikupljanje informacija i izvještavanje, a moja je obaveza da te standarde održimo svaki dan u godini”, rekao je Sadler.

Najgledanije emisije N1 televizije su Pressing, Dnevnik u 19 i Novi dan. Direktor Zukić je najavio pokretanje dva nova projekta N1 televizije – infotainment program Dan uživo koji će biti u programu svakog radnog dana od 16:30 do 19:00 i Tačka na 7 koja će biti emitirana nedjeljom u 9 ujutro i 5 popodne. S novim emisijama, N1 će dnevno proizvoditi devet sati programa uživo, što je rekord u regiji, ali i šire.

N1 news platforma ima tri regionalna centra, u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoje novinarske ekipe, produkcijske timove, TV studio, web i mobilnu platformu. Sva tri studija proizvode odvojene sadržaje koji se spajaju u jedan regionalni program kad su u pitanju informacije koje su od interesa za publiku u sve tri države.

Kao ekskluzivni partner CNN-a za regiju, N1 emitira i CNN program koji se smatra relevantnim za gledaoce u regiji. Istovremeno, ta suradnja je omogućila emitiranje N1 sadržaja iz regije koji imaju globalni značaj na CNN-u.