Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperatura jutros na Bjelašnici jedan stepen ispod nule

BiH

vrijeme

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Više oblačnosti ima u sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Bugojno, Ivan-sedlo i Sokolac 5, Drvar 6, Jajce, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 7, Goražde, Kupres i Sanski Most 8, Prijedor i Tuzla 9, Banja Luka i Doboj 10, Livno 11, Bijeljina 12, Gradačac 13, Trebinje 16, Bihać i Neum 17 i Mostar 18 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 3 hPa je veći od normalnog i raste.

U BiH danas će biti većinom sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti će biti u sjevernim područjima Bosne. Vjetar će u Bosni biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, a na jugu Hercegovine od 24 do 28 stepeni.

Vozače mole za opreznu vožnju i obavezno poštivanje postavljene signalizacije

U Sarajevu će danas biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se oko 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ovoga jutra nema posebnih ograničenja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH, saopćio je bh. auto-moto klub (BiHAMK).

Vozi se po suhom kolovozu uz umjeren promet vozila, osim u gradskim centrima gdje je promet vozila u jutarnjim satima pojačan.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Konjic-Jablanica, Kaonik-Kiseljak, Čapljina-Stolac i Doboj Gračanica.

Vozače mole za opreznu vožnju i obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog početka nove školske godine povećan je broj djece na ulicama, tako da vozače pozivaju na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, posebno u blizini škola.