Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Temperature danas i do 24 stepena, a od sutra nagla promjena vremena

proljece-behar

U Sarajevu ujutro će biti sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, s prolazno slabom kišom u jutarnjim satima u pojedinim dijelovima zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 15 do 22, na sjeveru lokalno i do 24 stepena.

Više padavina u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 22 stepena Celzijusa.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u utorak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne snijeg ili susnježica su mogući u Krajini, a prema kraju dana i tokom noći i u višim područjima centralne i istočne Bosne.

Intenzivnije padavine u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna u Krajini od dva do šest, u ostatku Bosne do 12, a na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

U srijedu takođe oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, kišom i susnježicom u Bosni. Poslijepodne u većem dijelu Hercegovine prestanak padavina. Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu od četiri do osam, a dnevna od dva do sedam, na jugu od 10 do 15 stepeni.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini, uglavnom, umjereno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom ili snijegom. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do šest, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.