Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature jutros ispod nule: Narednih dana sunčano uz umjerenu oblačnost

BiH

vrijeme djevojke

U BiH će danas biti pretežno sunčano vrijeme, sa malom dnevnom oblačnošću i blagim porastom temperature vazduha.

Najviša dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu oko 26, u višim predjelima 14 stepeni Celzijusovih.

Jutro hladno i pretežno vedro, u višim predjelima ponegdje slab mraz, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Na Sokocu je jutros bilo jedan stepen ispod nule, dok je na Bjelašnici izmjereno nula stepeni.

Oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistočni.

U subotu sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C, na jugu od 22 do 26°C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niske naoblake Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20°C, na jugu od 22 do 25°C.