BiH

u novembru "prava zima"

Temperature narednih dana rastu do 22 stepena, ali nam stiže velika promjena vremena

27/10/2021
Foto: FHMZ

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa

U većem dijelu Bosne prijepodne pretežno oblačno, u Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčanije, a smanjenje oblačnosti očekuje se u drugom dijelu dana.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 20.

U Sarajevu prijepodne oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Pretežno oblačno vrijeme u četvrtak u Bosni. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje do devet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U petak u Bosni dugotrajna magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje od pet do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

U subotu će u Bosni prije podne magla po kotlinama i uz riječne tokove, sunčanije u drugom dijelu dana. Pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C.

Slično vrijeme će biti i u nedjelju, posljednjeg dana oktobra. Međutim početak novembra će obilježiti nagla promjena vremena. U prvih pet dana novembra izgledna je promjena vremena, prognozira se kiša širom zemlje, a snijeg na planinama. Prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od 6. novembra do kraja prognoznog perioda 9. novembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.