Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Temperature u BiH će pasti do minus 13, očekuje se obilan snijeg

sarajevo snijeg damir begovic 24

Najniža jutarnja temperatura izmjerena je jutros na Bjelašnici, i to minus 13 stepeni

Tokom vikenda i početjkom naredne sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se snijeg i temperature koje će se kretati i do minus 13 stepeni Celzijusa.

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini u jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremena slaba kiša ili susnježica. U planinskim djelovima Hercegovine i sa snijegom. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od pet do 15, lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne od 20 do 25 centimetara. Najviša dnevna temperatura od minus četiri do jedan, na jugu od tri do osam stepeni.

Prvog dana vikenda, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne veći dio dana očekuje se malo do umjereno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju. Poslije podne razvedravanje u Krajni, a prema kraju dana i u večernjim satima u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na jugu od minus jedan do tri, a najviša dnevna od minus šest do nula, na jugu od tri do osam stepeni.

Jutro hladno sa mrazom očekuje se u nedjelju. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku dana malo do umjereno oblačno i sunčano. Krajem dana porast oblačnosti u Hercegovini može usloviti slabu kišu. Jutarnja temperatura od minus deset do minus četiri, na planinama do minus 13, na jugu od minus tri do tri, a najviša dnevna od minus dva do pet, na jugu od četiri do osam stepeni.

U ponedjeljak, prema prognozi FHMZBiH, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U jutarnim satima sa kišom u Hercegovini. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U Bosni susnježica i snijeg, a u sjevernim i sjeverozapadnim područjima i sa kišom. U Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu od tri do šest, a najviša dnevna od jedan do šest, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

Upozorenje za BiH: Očekuje se novi snijeg i olujni vjetrovi!