BiH

Tužilaštvo bih

Tijana Maksimović priznala krivicu

28/01/2021

U objektu je, u trenutku upada policije, bilo 26 muškaraca i devet devojaka

Optužena Tijana Maksimović (1992.) iz Beograda, poznatija kao “Tijana Ajfon”, u cjelosti je priznala krivicu za krivično djelo međunarodnog navođenja na prostituciju za koje je tereti optužnica. Predložena je zatvorska kazna u trajanju od jedne godine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužena je, u prisustvu advokata, u cjelosti sporazumno priznala krivicu za krivično djelo za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH. U optižnici, Maksimović se teretila da je krajem mjeseca maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

U skladu sa sporazumom, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela.

Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivice.

Optužena je lišena slobode u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od pripadnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva “Kristal”, navodi se u saopćenju.

U objektu je, u trenutku upada policije, bilo 26 muškaraca i devet devojaka.

– U pretresima je oduzet kokain, oružje i 10.000 eura – potvrđeno je tada iz policije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.