BiH

dva vrijedna priznanja

Tim “Verlaba” nagrađen na forumu svjetskih organizacija za klinički inžinjering

20/10/2021
Almir Badnjević, direktor Verlaba

- Taj tim stručnjaka profesionalnim radom i akademskim angažmanom daje značajan doprinos unaprjeđenju oblasti kliničkog inžinjeringa ne samo na zapadnom Balkanu nego i u svijetu. Ovo priznanje pokazuje da je "liderstvo akcija, a ne pozicija" - ističe se

Bosna i Hercegovina može se pohvaliti s dva vrijedna priznanja s foruma vodećih svjetskih organizacija za klinički inžinjering (IFMBE Clinical Engineering Division i Global Clinical Engineering Alliance) na kojem su između ostalog dodijeljene godišnje nagrade za najbolji članak, najbolji tim i najboljeg pojedinca iz oblasti kliničkog inžinjeringa u svijetu.

– Nagrada za najbolji članak iz oblasti kliničkog inžinjeringa pripala je Jasmini Baraković, Sabini Baraković i Enidi Cero. Rad pod nazivom “Pametno starenje: Uspijevamo li?” objavljen na Međunarodnoj konferenciji za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (CMBEBIH) proglašen je najboljim člankom publikovanim na nekoj od konferencija koje se bave sa kliničkim inžinjeringom.

Ta konferencija je značajan projekt koji se u našoj državi organizuje svake dvije godine, upravo s ciljem razmjene informacija, inovativnih ideja i unaprjeđenja oblasti biomedicinskog i kliničkog inžinjeringa. Ta nagrada zasigurno svjedoči o kvalitetu radova prezentiranih na konferenciji, kao i doprinosu koji konferencija ima za struku na globalnom nivou. Inače, sve radove s konferencije publikuje svjetski izdavač Springer – navodi se.

Kako ističe u saopćenju za javnost Društvo za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini, značajno priznanje za timski rad u oblasti kliničkog inžinjeringa, te njegov izuzetan doprinos na cjelokupni zdravstveni sistem za vrijeme pandemije uzrokovane virusom COVID – 19 pripalo je timu profesionalaca Kompanije Verlab d.o.o.

– Taj tim stručnjaka profesionalnim radom i akademskim angažmanom daje značajan doprinos unaprjeđenju oblasti kliničkog inžinjeringa ne samo na zapadnom Balkanu nego i u svijetu. Ovo priznanje pokazuje da je “liderstvo akcija, a ne pozicija” – ističe se.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.