Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Titov Plavi voz postaje turistička atrakcija u BiH

titotrain01

„Željeznice Federacije BiH“ daće na korišćenje dio Titovog Plavog voza Nacionalnom parku „Una“ za unapređenje turističke ponude najmlađeg parka prirode u ovom dijelu Evrope.

Delegacije Vlade Unsko-sanskog kantona i JP Nacionalni park „Una“ razgovarale su sa upravom „Željeznice Federacije BiH“ o revitalizaciji železničkog saobraćaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Željeznice su obećale Nacionalnom parku „Una“ luksuzni dio Titovog Plavog voza koji se nalazi u Rajlovcu, a koji je sada van funkcije, prenosi agencija FoNet.

Reč je o najluksuznijem dijelu Titovog Plavog voza, o restoran-vagonu koji će biti postavljen na Željezničkoj stanici u Bihaću. Taj dio biće na raspolaganju turističkim agencijama za atraktivnu panoramsku vožnju Smaragdnom dolinom.

Voz će, kako se planira, saobraćati na relaciji Bihać-Martin Brod, kroz srce Nacionalnog parka „Una“. Ipak, Plavi voz neće ove sezone biti u turističkoj ponudi jer ima problem sa motorom koji mora da se pronađe u Italiji, jer je reč o o „Fiatovom“ motoru.

https://www.youtube.com/watch?v=XJinROcPH-c